top of page

Van verhaal tot publicatie

In den beginne ... 

2012

"Iets zoals Twilight", dàt wilde ik schrijven. Romantisch en avontuurlijk en boordevol fantasie ... Toen waren ze daar opeens: Max en Lucy. Een moment van inspiratie op de bus werd een (veel te dik) manuscript en tijdens de eerstvolgende schoolvakantie zette ik mijn eerste woorden op papier. 

Selfpubber

2013

In december 2013 zag deel 1 het levenslicht. Na twee afwijzingen van uitgeverijen besloot ik - ongeduldig als ik ben - om zelf het heft in handen te nemen. Ik meldde me aan bij POD-uitgeverij Brave New Books en stuurde talloze gratis e-books uit naar bloggers in de hoop dat de bal zo aan het rollen kon gaan. Die eerste positieve reviews, ja, die gaven me écht vleugels. 

2014

Deel 2, genaamd 'Zilveren Vleugels', kwam eveneens uit bij Brave New Books. Een met liefde zelfgemaakte cover, een collega die grammaticaal de laatste controleronde deed en vooral veel steun van enthousiaste bloggers zorgden ervoor dat Max en Lucy veel meer lezers bereikten dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden.  

Dutch Venture Publishing

2016​

Drie jaar na de oorspronkelijke publicatiedatum werden Max en Lucy geadopteerd door Jen Minkman, de vrouw achter indie-uitgeverij Dutch Venture Publishing. Een nieuw begin voor mijn Engel en Kraai! De cover kreeg een moderne make-over en dat "sappige Vlaams" waar wel eens kritiek op kwam, werd eindelijk vervangen door "mooi Nederlands". Zo kreeg mijn verhaal de kans om uit te vliegen tot ver voorbij de Belgische grens. Nou ja, toch alleszins tot bij de Noorderburen. :-)

2018

Onvoorstelbaar maar waar, de trilogie is inmiddels afgerond. Ideaal voor bingereaders dus! Voor de grote finale heb ik alles uit de kast gehaald, want 5 jaar na het begin van dit fantasyavontuur heb ik natuurlijk al heel wat geleerd over het schrijversvak. Hopelijk merken jullie dan ook dat dit slotstuk met hart en ziel geschreven is en kunnen jullie het boek met een tevreden zucht dichtslaan.

 

Bedankt voor het lezen!

bottom of page